Dramska skupina Cirkulane

Dramska sekcija Cirkulane

Dramska skupina KD Cirkulane ima zelo dolgo tradicijo, saj jo najdemo že med ustanovnimi skupinami društva leta 1899. Šteje tudi največ bolj ali manj aktivnih članov. Med nami so igralci, ustvarjalci scene, zvočnih in svetlobnih efektov, maske, kostumov…. Vse nas druži veselje do ljubiteljskega ustvarjanja na odrskih deskah in razveseljevanje publike. Ker nam današnjem skrbi in težav polnem času smeh pride še kako prav, uprizarjamo v glavnem komedije.

V več stoletni zgodovini skupine so se v režiserski vlogi izmenjali številni bolj ali manj znani posamezniki in posameznice. Trudimo se pripravi novo premiero vsako sezono. Kadar smo iz takšnih ali drugačnih razlogov prisiljeni počivati sezono ali dve, se nato vrnemo še močnejši in bolj zagnani, polni novega elana in smelih načrtov. Naše vodilo je smeh in zabava, ki ju vsak posameznik v življenju še kako potrebuje.

Vabljeni torej v naše vrste ali na naše predstave, da nasmejemo še vas!

S KOMBINACIJO IZKUŠENIH IN MLADIH IGRALCEV ZADELI V POLNO

Za dramsko skupino KD Cirkulane je zelo uspešna sezona 2015 / 16. Potem ko smo bili v zadnjih treh letih iz takšnih in drugačnih razlogov manj aktivni, smo na sestanku članov skupine konec lanskega septembra sklenili, da je skrajni čas, da prekinemo » zimsko spanje«. Zato smo zavihali rokave in pod vodstvom novega režiserja Tončeka Žumbarja v začetku oktobra pričeli z vajami. Ker je naš vsakdan poln različnih skrbi in težav, smo posegli po komediji, kar je v zadnjem času sicer praksa tudi v poklicnih gledališčih. Komedija Tašča je pravzaprav priredba na slovenskih amaterskih odrih večkrat uprizorjene komedije Tašča. com, ki jo je za nas priredil njen avtor in režiser predstave.

V začetku smo se na vajah dobivali dvakrat tedensko, v mesecu pred premiero pa tudi trikrat na teden. Po slabih treh mesecih vaj smo na štefanovo komedijo premierno uprizorili in jo ponovili naslednji dan. Tako zgodnji premieri je poleg odličnega vzdušja v ekipi in resnosti na vajah botrovalo tudi dejstvo, da smo si kulise sposodili pri KD Simon Gregorčič iz Velike nedelje , režiser pa nam je prijazno posodil del potrebnih rekvizitov.

Že prva predstava je pokazala, da smo z izbiro dela, domačo govorico in terminom premiere zadeli v polno. Na obeh decembrskih predstavah se je dvorani namreč kar trlo obiskovalcev od blizu in daleč. Pretirano drugače pa ni bilo niti s predstavami drugi januarski vikend. Dobro razpoloženi gledalci so s sabo odnesli pozitivne vtise in mnogi med njimi so si predstavo ogledali dvakrat ali celo večkrat.

Kot je že v navadi smo sezono zaključili na velikonočni ponedeljek. In tudi tokrat je bila dvorana kljub temu,da je šlo že za peto ponovitev ( oziroma šesto predstavo), dobro zasedena. Za vse sodelujoče pa je bila ta predstava nekaj posebnega, saj nas je v dvorani spremljal naš rojak, znan slovenski igralec in tv voditelj Bojan Emeršič. Njegov oče Franc izhaja iz Medribnika iz Jupitarove domačije. Ustvarjalci predstave smo si marca v Šentjurju pri Celju ogledali njegovo predstavo Mulc vas gleda in ga sproščenem klepetu po njej povabili na našo predstavo. Bojan se je povabilu z veseljem odzval in s sabo pripeljal še nekaj sorodnikov. Po predstavi pa si je vzel še čas za klepet in obujanje spominov.

Za uspešnost » Tašče« so poleg igralskega ansambla in tehnične ekipe zaslužni še številni posamezniki, ki so nam tako ali drugače pomagali pri izvedbi predstave. Hvala vsem še enkrat.

Mateja Muršec

TAŠČA (komedija)


V letu 2015 se je spet sestala dramska skupina in pričela z delom TAŠČA, katere je avtor in režiser, domačin Tonček Žumbar. Z prvim srečanjem in razgovorom o kadru ki ga potrebujemo, smo začeli v polovici Oktobra 2015. Proti koncu meseca Oktobra smo že končali z bralnimi vajami, ter se preselili na domač oder in pričeli aktivne vaje.

Vaje potekajo 2x do 3x tedensko. Vaje potekajo v zelo prijetnem vzdušju. Delo lepo napreduje in dobiva svojo sliko, katera bo premierno predstavljena 26. Decembra in ponovitev 27. Decembra tega leta....

Ena ekipna slika iz generalke TAŠČA

Dramska skupina Cirkulane - Odlomek iz Predstave Tašča


Kontaktne informacije

Marjan Prašnički (predsednik skupine)

Miro Lesjak (podpredsednik skupine)

  • 041 491 114
Delite z ostalimi