Tamburaši iz Cirkulan

Tamburaši iz Cirkulan delujemo pod okriljem Kulturnega društva Cirkulane od leta 1994, sicer pa smo ponosni nasledniki več kot stoletne tradicije. Igramo ljudsko glasbo, ki je zelo blizu izročilu vzhodne Štajerske, hrvaškega Zagorja in Prekmurja, tamburanje in petje pa popestrimo s priložnostnimi glasbili kot so lončeni bas, glavnik in drumlica.

Tamburamo in prepevamo povsod, kjer nam radi prisluhnejo; na porokah, proslavah, revijah, srečanjih in festivalih.

Tamburaši iz Cirkulan

Na srečanju tamburaških in mandolinskih skupin in orkestrov Slovenije smo dvakrat zapovrstjo (leta 2002 in 2003) prejeli nagrado za najboljšo izvedbo ljudske skladbe, leta 2013 pa smo bili razglašeni za najboljšo tamburaško skupino v Sloveniji.

Udeležili smo se že različnih festivalov v Sloveniji (Lent, Trnfest, Etno križišče, Beltinci) in na tujem (Avstrija, Italija, Nemčija, Hrvaška, Makedonija, Vojvodina).

Leta 1999 smo s spomočjo producentke Jasne Vidakovič na RTV Slovenija posneli prvo zgoščenko z naslovom 100 let, izšla pa je leta 2001 v Založbi Subkulturni azil. Z založnikom Dušanom Hedlom smo se dobro ujeli, zato sta pri isti založbi izšli še naslednji dve zgoščenki: Hojladrija (2003) in kukafce (2013). Na zadnji zgoščenki, Kukafce, je producentsko delo opravil Tomaž Rauch, ki je prispeval tudi zvok violine.

Več o nas na naši uradni spletni strani na naslovu: http://www.tamburasi-cirkulane.si/


Delite z ostalimi