Mladi Veseljaki

Res je, da je naša pevska skupina še zelo mlada, saj smo kot skupina Mladi Veseljaki začeli prepevati šele meseca marca leta 1998. Vendar pa to ni naš pravi začetek.

Mladi Veseljaki

S petjem smo se začeli ukvarjati že veliko prej, saj smo v veliki večini začeli pevsko pot že kot najstniki, v mešanem pevskem zboru v Cirkulanah. Ker pa nas je zelo zanimalo tudi ljudsko petje, smo nekateri najprej začeli peti ljudske pesmi s starejšimi člani pevskega zbora, ki so nas z velikim veseljem učili starih že skoraj pozabljenih haloških pesmi. Vendar pa nam tudi to ni bilo dovolj in spet nas je premagala želja po novih, zahtevnejših, drugačnih pesmih.

Tako se nam je porodila ideja, da bi lahko sami začeli s pravim moškim zborovskim petjem, seveda pod strokovno taktirko, katero smo zaupali g. Jožetu Dernikovič. Najprej smo začeli z nekoliko lažjimi ljudskimi pesmimi, v priredbi za moški zbor, nato pa smo ob pridobivanju novega znanja začeli z zahtevnejšimi pesmimi.

Tako naš repertoar zajema različne priredbe slovenskih ljudskih pesmi, slovenskih in tujih umetnih pesmi, pojemo tudi dalmatinske pesmi, svoj program pa smo nazadnje obogatili še z črnskimi duhovnimi pesmimi.

Skupino sestavlja 11 članov vodi pa nas g. Peter Gojkošek.

Mladi veseljaki - Molčijo stene skalne

Kontaktne informacije

Aleš Klinc, vodja skupine

Delite z ostalimi