Ljudski pevci iz Cirkulan

Ljudski pevci iz Cirkulan

Ljudski pevci iz Cirkulan radi obujamo spomine na nekdanji čas, ko so naši dedje in babice prepevali ob raznih domačih opravilih kot so "kožühanje, česanje perja" ipd. Kot starejši člani se dobro spominjamo časov, ko so fantje ob večerih prepevali in odhajali vasovat k "deklinam". One so rade poslušale lepo pesem in čakale pri odprtih oknih, kdaj se bo pojavil "ta pravi". Takrat še ni bilo televizije in tudi radio je bil pri redkokateri hiši. Zato so se ljudje zabavali na drugačen nacin in morda je bilo bolj prijetno kot danes, ko samo še gledamo televizijo in dremamo zraven. Danes mladi fantje le malokje zapojejo na vasi. Ravno zato se mi trudimo obuditi to lepo staro navado in vzpodbujamo mlade, naj se je ponovno oprimejo.

Izvajamo predvsem stare, domače ljudske pesmi. Za nas je značilen način petja, ki ga ohranjamo in je edinstven v Sloveniji. Pojemo pet glasno, to je: 1. glas, 2. glas, 1. bas, 2. bas in prek ali "črez". Od ustanovitve l.1997 smo veliko nastopali na različnih prireditvah, občinskih praznikih, martinovanjih, jubilejih, otvoritvah objektov, zadnje čase pa se predstavljamo tudi širom po Sloveniji, sodelovali pa so tudi že na državnih revijah ljudskih pevcev in godcev.


Člani

Naša skupina je sestavljena iz petih pevcev in ene pevke, ter muzikanta - harmonikarja, ki občasno z igro na frajtonarico pospremi naše pesmi.

  • Terezija Petrovič , poje "prek" ali tudi "črez" kot rečemo včasih. S svojim glasom izvedbo naših pesmi obarva bolj "haloško".
  • Ivan Hercog, poje 1. glas oz. vodilno melodijo.
  • Daniel Polajžer, poje 2. glas oz. tenor.
  • Franček Korenjak, poje 2. bas.

Bivši (pokojni) člani:

  • Tonček Žumbar, 1. bas.
  • Jože Petrovič, 2. bas, organizacijski vodja.
  • Vlado Koren, frajtonarica.

Predstavitev naše prve kasete "Dober vecer, bog daj".

 

Predstavitev naše druge kasete "Prišla bo spet pomlad".


Kontaktne informacije

Daniel Polajžer
Cirkulane 53a, 2282 Cirkulane

  • Tel: 030 360 441
Naši posnetki
Delite z ostalimi