Ljudski pevci iz Cirkulan – NAŠI POSNETKI

Izdali smo že dve kaseti in sicer "DOBER VEČER BOGDAJ" ter "PRIŠLA BO SPET POMLAD".

Kaseta "DOBER VEČER, BOG DAJ"


S pomočjo Rada Škerjanca in Smiljana Greifa smo kaseto posneli v bližnji cerkvici sv. Ane 12. julija 1999, javnosti pa smo jo predstavili 18. decembra 1999 v večnamenski dvorani v Cirkulanah. Za dobro voljo in smeh sta poskrbela tudi domača dramska igralca Ana Černivec in Miro Lesjak v vlogah Hanzeka in Micike. Prireditev je naletela na zelo dober odziv pri ljudeh, zato smo na željo mnogih podobno prireditev ponovili čez dva meseca (26. februarja 2000) in jo poimenovali VESELI VEČER.

Tokrat smo v goste povabili tudi ljudske pevke Žanjice iz Cirkovc, muzikantke Vesele Polanke (prav tako iz Cirkovc) ter trio Škorci iz Slovenje vasi, tudi tokrat pa sta se nam pridružila Hanzek in Micika. Ker je bila prireditev ravno v predpustnem času, smo - seveda v maskah - predstavili znana Brajdimirja in Berto, ki sta ju predstavljali ga. Danica Polajžer in ga. Blanka Fridauer.

1. Dober večer, bog daj
2. Le nocoj mi lunca mila
3. Pa bom šel na planince
4. Pozimi, poleti
5. Dol s planince gledam
6. Sinoč´sem bil na gricu
7. Jesen v Halozah
8. Noč za nočjo premišljujem
9. Hribčki ponižajte se
10. Eno drevce mi je zraslo
11. Dobro jutro, ljubca moja
12. Daleč v kraju tujem
13. Popotnik pride čez goro
14. Kratka polka

Dobro jutro ljubca moja

Dober večer, bog daj

Kaseta "PRIŠLA BO SPET POMLAD"


Našo drugo kaseto smo naslovili s pesmijo, ki jo v Halozah zelo radi pojemo, saj pripoveduje o kmečkem letu - od pomladi, ko orjemo in sejemo, pa vse tja do pozne jeseni in zime s sv. Martinom, ki nam žegna mošt, da postane vino. Besedilo pesmi smo zapisali tudi na ovitek kasete. Snemali smo v studiu RTV Slovenija v Mariboru, tudi tokrat s pomocjo Rada Škerjanca in Smiljana Greifa, kaseta pa je izšla pri založbi Vejica. Tudi to kaseto smo predstavili v večnamenski dvorani v Cirkulanah, 25. novembra 2000.

Prireditev je vodila ga. Tanja Maroh, za smeh pa sta tudi tokrat poskrbela Hanzek in Micika. Obe kaseti nikakor ne bi ugledali belega dne brez finančne pomoci in tudi drugačne podpore mnogih ljubiteljev ljudske pesmi. Na tem mestu bi se jim radi še enkrat zahvalili.

1. Zaslišal, zaslišal sem ptičico pet
2. Pod okno prišel je
3. Daleč daleč v kraju tujem
4. Kaj boš govorila
5. Srečna bla je tvoja mati
6. Ne bom se ženila
7. Haloška polka
8. Prišla bo spet pomlad
9. Sinoč mi je lunca
10. Babe vküp stojijo
11. Snočkaj sem eno pošto dobil
12. Florjanska
13. S harmoniko na rajžo

Prišla bo spet pomlad


Kontaktne informacije

Jože Petrovič
Cirkulane 56, 2282 Cirkulane

  • Tel: (02) 761 16 71
  • GSM: 041 604 266
Delite z ostalimi